twitter google+ facebook

Energimeteorolog

Foto: Martin Agersted Jarl

Vejret og udviklingen i vejret har stor betydning for de energivirksomheder, der køber og sælger el, olie, gas og kul. For eksempel hvis vindprognoserne lover meget mere vindkraft til vindmøllerne, så skal der handles endnu mere el på elbørserne end først antaget.

Vi tilbyder daglige eller ugentlige meteorologiske energibriefinger til Danmark og resten af Europa, med fokus på de vejrparametre, der har interesse for den enkelte energivirksomhed. Energimeteorologerne holder også øje med, hvordan vejrfænomener i resten af verden udvikler sig. Vejrfænomener, der kan have indflydelse på prisen for el, kul, gas og olie.

Det foregår på den måde, at en af vores energimeteorologer ringer dagligt og giver en briefing på vejrsituationen i relation til de vejrmæssige behov, som jeres virksomhed har.

Vores erfarne meteorologer vurderer på daglig basis flere vejrmodeller og ensemble systemer fra for eksempel DMIs egen vejrmodel HIRLAM og den europæiske vejrmodel ECMWF. Og på baggrund af denne viden, kan vi briefe dig og din virksomhed med disse informationer, som har særlig interesse for energivirksomheder:

  • Pålideligheden af de nyeste modelkørsler fra vejrmodellerne
  • Vil der være mulige ændringer i de kommende modelkørsler?
  • Sandsynligheden for forskellige scenarier. Bliver det for eksempel koldt/varmt eller våd/tør?
  • Tidsperspektivet i en briefing spænder, alt efter interesse over: Nowcasting (de næste 6-12 timer), korttidsudsigter (1-3 dage), mellemlange udsigter (3-15 dage), langtidsudsigter (30 dage – 3 måneder)
  • Om større og alvorligere vejrfænomener, som kan påvirke olie, gas, kul og elpriser. Vejrfænomener, som for eksempel orkaner i den Mexicanske Golf

Vores energibriefinger har stor værdi for de energivirksomheder, der køber og sælger el, olie, gas eller kul.

Vil du vide mere, så kontakt os på:

Kontakt:

DMI Salg og Produktudvikling, Tlf.nr. 39 15 75 00&, E-mail: salg@dmi.dk