twitter google+ facebook

Danske Klimaeffekter

Klimaændringer er ikke kun noget, der sker om 100 år. Vi oplever dem allerede. Og ændringerne bliver med stor sandsynlighed større i fremtiden.

Et ændret klima, påvirker også fremtidens Danmark. Adskillige sektorer i samfundet som for eksempel byggeri og anlæg, kystforvaltning og vandforsyning vil mærke til virkninger af klimaforandringer, og det ser temaet nærmere på.

Klimaændringer påvirker vores dagligdag og for de, der planlægger årtier eller mere ud i fremtiden er det vigtigt at tænke klimaændringer ind. Små udgifter nu kan spare store udgifter senere.

Portalen for klimatilpasning indeholder viden fra DMI om fremtidens klimaændringer, og om hvordan vi kan handle for at tilpasse os. Se link i "værd at vide" til højre.

Temaet gennemgår nogle af de mest markante effekter af de igangværende og kommende klimaændringer med særlig fokus på Danmark og Rigsfællesskabet.

I fremtiden skal vi tilpasse os virkningerne af klimaændringerne. Lyngbyvejen stod under vand den 2. juli 2011. Foto Finn Majlergaard.

Tekst af Anne Mette K. Jørgensen.

Redaktion Niels Hansen og Carsten Ankjær Ludwigsen, kommunikation@dmi.dk