Ifølge kalenderen begyndte foråret den 1. marts. Mange har også allerede fornemmet og talt om forårets komme. Til weekenden ser det ud til, at vi får mest tørt vejr, perioder med sol og temperaturer, der kan blive tocifrede. De tre parametre får mange til at søge udenfor for at mærke foråret. Men der ér stadig lidt vinter tilbage, og det er helt normalt for årstiden.

Foto Claus Kern-Hansen.
Foto Claus Kern-Hansen.
Foto H.C. Katberg Olrik Thoft.
Foto H.C. Katberg Olrik Thoft.
Foto: Niels Hansen.
Foto: Niels Hansen.

Natten til lørdag vil temperaturen dale til mellem 0 og 3 graders varme, og med så lave nattemperaturer kan vi godt tillade os at kalde det ’rester af vinter’. Dertil er det vigtigt at være opmærksom på, at disse forudsagte temperaturer er i to meters højde, og ikke ved jordoverfladen, hvor det sagtens kan blive endnu koldere. Altså med risiko for frostgrader.  

Med disse nattemperaturer kan det bestemt ikke udelukkes, at det på udsatte steder vil være glat både natten til lørdag og søndag, og det især i de første morgentimer. Nogle af de udsatte steder, der kan blive glatte i weekenden er ved strækninger, der ligger i skygge i morgentimerne. Her kan der opstå flere farlige situationer.

Først på morgenen kan det være hele vejens bredde, der er glat, og i løbet af morgenen, når Solen kommer højere op, får den mere magt til at smelte den glatte overflade. Det vil betyde, at mindre og mindre af vejens bredde er glat.

I perioden fra 'fuld-bredde-glat' til 'ikke-glat', vil en bremsende bil kunne opleve, at bilens vejgreb ikke er det samme på alle hjul.

Læs mere om andre udsatte steder, også kaldet 'de hvide pletter' på temasiden.

Det vigtige budskab i denne nyhed bliver altså: Ja, foråret er på vej, men bliv ikke så forårskåde, at I glemmer, at natte- og morgentimerne i den kommende weekend endnu har 'rester af vinter' med sig, og at vi derfor endnu skal være ekstra opmærksomme i trafikken.

For yderligere information kontakt Kundeservice.

Af Lone Seir Carstensen

Redaktion Bjarne Siewertsen, kommunikation@dmi.dk 
© DMI,13. marts 2009

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder