twitter google+ facebook

Vejret og cykelrytterne - Vind

Af Jesper Worre

Vinden er en fast del af en cykelrytters liv. Når det blæser skal man altid være opmærksom på hvornår der kan blive sidevind og så gælder det om at sidde fremme hvis der opstår viftekørsel. Dem der sidder med på viften får læ - resten sidder i en lang hale ude i vejkanten og kæmper som vilde for at ikke at lave hul. Det er det der kaldes dødens vifte fordi det som regel ender med at man går død, bliver sat og taber tid.

Sidevindskørsel passer danskere, hollændere og belgiere rigtig godt fordi de er vant til det fra de hjemlige løb og ikke mindst fordi de som regel er store og robuste.

For små lette bjergryttere er dagene med sidevindskørsel ren og skær overlevelse. De hader det og sover dårligt når de ved at de skal ud og slås i sidevinden næste dag.

Jesper Worre er direktør for Danmarks Cykel Union og ansvarlig for planlægning og afvikling af Post Danmark Rundt. Han kørte 10 år som professionel fra 1982-92 i Italien og Colombia. Jesper har kørt Giro d`Italia otte gange, Vuelta d´Espagna en gang og Tour de France en gang. Han har bl.a. vundet Giro del Veneto 1983, Danmark Rundt 1986, Tour of America 1988, Post Girot 1988, 6. etape i Vuelta d´Espagna 1990 og to bronze og en sølvmedalje i 5 km forfølgelsesløb i 1986-88.

Redaktion Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk

DMI, 23. juni 2006.

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder