twitter google+ facebook

Verdens vilde vejrrekorder

Vejret præger alles hverdag og omgivelser, og når naturen for alvor viser tænder, kan det være skræmmende og utrolig farligt – og ikke mindst fascinerende. Vi har fra hele verden samlet vejrrekorder, som viser vejret fra dets allerværste side.

Verdens vejrrekorder

Vejrets foranderlighed fascinerer hver dag. Uden vejr ville vi slet ikke kunne leve. Vejret har stor betydning for ens hverdag, uanset hvor man befinder sig på Jorden. Det sætter sit præg på omgivelserne og er altafgørende for, om vi kan leve her eller ej. Men når vejret for alvor rejser børster, er det helt enorme kræfter, som er i spil, og uanset hvilken vejrekstrem, der er tale om, vil det næsten altid være farligt for mennesket.

Foto NASA
Foto NASA


Skandinaviske vejrrekorder

Skandinavien er et flot område med udprægede årstider. Vi har det egentlig meget godt i ly for tornadoer og tørkeområder, men dermed slipper vi ikke for nogle seriøse vejrrekorder. Hvilket skandinavisk land tror du, har de største vejrrekorder?

Foto NASA
Foto NASA


Vilde hvirvler

Tornadoer, orkaner og cykloner er nogle af naturen mest voldsomme fænomener, som opstår hvert år. De enorme hvirvler tager mange menneskeliv og forårsager stor ødelæggelse på deres vej. Vi har samlet rekorderne for de allerværste.

Foto NOAA
Foto NOAA

Af Michella Rasmussen, kommunikation@dmi.dk

© DMI, 2. januar 2015.

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder