twitter google+ facebook

Vejret 2011 vendt og drejet

En gang om år opsummerer tidsskriftet 'Vejret' fra Dansk Meteorologisk Selskab de mest interessante begivenheder i atmosfæren. Artiklen, der dækker 2011, er nu på gaden. Læs den her.

Artiklen 'Hvordan var det nu det var: Vejret i 2011' starter med at se på Danmark. Herefter zoomer klimatolog John Cappelen ud til Rigsfællesskabet og derefter endnu en gang for at se på kloden som helhed. "I Danmark var 2011 et varmt år med overskud af nedbør og soltimer. Det blev det niende-varmeste år, siden de landsdækkende målinger startede i 1874", fortæller John Cappelen.

Han påpeger, at billedet fra lillebitte Danmark stemmer meget godt overens med den globale middeltemperatur for 2011, der endte på en 11. plads over varmeste år.

I Tórshavn på Færøerne endte 2011 som det vådeste år registreret og det ottende varmeste år med overskud af soltimer.

I Nuuk i Grønland blev 2011 koldere end normalt, hvilket ikke er sket siden 1995. Nedbøren endte nær det normale.

John Cappelen skriver ligeledes om varme, kulde, nedbør, tørke, storme, ozon og is-forhold ude i den store verden med fokus på markante eller ekstreme vejrforhold, herunder kategori 5-orkanen Yasi som bragede ind i det nordøstlige Australien i februar 2011.

Du finder artiklen fra tidsskriftet Vejret samt link til Dansk Meteorologisk Selskab i 'Værd at Vide'-boksen til højre.

Der er masse af illustrationer i 'Hvordan var det nu det var: Vejret i 2011'. Hent artiklen som pdf (4 mb).

Kategori 5 cyklonen Yasi kort før landgangen i det nordøstlige Australien i februar 2011. Foto fra MTSAT 2, Japan Meteorological Agency.

Af Niels Hansen, kommunikation@dmi.dk
© DMI, 12. maj 2012.

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder