twitter google+ facebook

Følg et blæsevejr med dmi.dk

Der er udsigt til meget kraftig blæst i Danmark. Hold dig opdateret på dmi.dk, så du kan træffe de nødvendige forholdsregler

Når en storm, som nu, er på vej til Danmark, er det som regel godt forudsagt i 'Landsudsigten' og i de berørte regionaludsigter.

Når blæsten er mindre end 48 timer væk, kan du følge den i detaljer på 'Byvejr'. Det store overblik over trykfordelingen, som leverer vinden, får du med 'Satellit' og 'Vejrkort'.

Husk at du kan nå Byvejr med både din Android og din iPhone mobiltelefon via DMI's app 'DMI Vejr'.

Når det går løs, kan du følge observationerne på 'Vejret lige nu'. Og giver lavtrykket regn - og det gør det ofte - kan du følge den på 'Radar'.

Når blæsten er overstået, finder du værdifuld information i 'Vejrarkivet'.

Storebæltsbroen i hård vind. Foto Lene Holck.

Følg selv med

Husk vandstanden

I forbindelse med kraftig blæst stiger vandet langs nogle kyster og falder langs andre. Det kan føre til omfattende skader - også i døgnene efter at den værste vind er overstået.

Du finder både observationer og prognoser for vandstanden langs de danske kyster på DMI's sider. Her finder du en guide til alle relevante vandstands-produkter.

Når en storm rammer Danmark, er det godt at være forberedt på eventuelle vindskabte 'unoder'. Foto Michael Haugaard og Marianne Tanghus.

DMI opgiver vindhastigheder i m/s på grafikker, fordi det er den S.I. enhed, som meteorologer bruger internationalt. Mange kan dog bedre forholde sig til km/t eller til Beaufort-skalaen.

Derfor har vi en side, hvor du kan se alle de forskellige måder at beskrive vind på.

Varsler

Når vejret bliver endnu vildere og er direkte farligt, sender DMI's meteorologer officielle varsler ud for de områder, der kan blive berørt.

Danmarks Meteorologiske Institut er myndigheden, som varsler farligt vejr. Kriterierne for varsling af farligt vejr er udarbejdet i samarbejde med Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen.

Varslerne sendes ud til danskerne gennem en lang række kanaler, hvor af dmi.dk blot er en enkelt.

Vejret er jo et grænseløst fænomen. Det betyder, at du ind imellem også har behov for at følge de øvrige europæiske landes varsler:

Beskyt din bolig mod vinden


Af kommunikationsgruppen,
kommunikation@dmi.dk

© DMI, oktober 2017

Vejret undervejs på mobil.dmi.dk eller til iPhone eller Android
Følg DMI på Twitter
DMI's -nyheder