twitter google+ facebook

Ansættelsesforløbet

Organisationen bag ansættelsen

På DMI bestræber vi os på, at vores ansøgere får en ensartet og professionel behandling. Vi benytter et elektronisk rekrutteringssystem, som varetager alle led i processen. Bekræftelse på modtagelse af ansøgninger sendes alle hverdage via eRekrutteringssystemet.

HR-sektionen servicerer både dig som ansøger og de rekrutterende ledere.

Generel information om ansøgningsprocessen

Når du har fundet et job, du gerne vil søge, skal du sende din ansøgning via eRekrutteringssystemet. Det gør du ved at klikke på linket "Søg stillingen", som findes nederst i stillingsopslaget. Er det første gang du søger job via dette eRekrutteringssystem, skal du oprettes som bruger. Det bliver du ved at følge vejledningen, når du har klikket på "Søg stillingen". Er du allerede oprettet som bruger (hvis du eksempelvis har søgt job et andet sted i staten, som benytter samme system), logger du ind øverst i højre hjørne.

DMI er som offentlig virksomhed underlagt krav om offentliggørelse af ledige stillinger. Ledige stillinger vil derfor blive annonceret på DMI’s hjemmeside og på jobnet.dk samt i relevante faglige medier.

Hvis du har brug for mere information om en ledig stilling, har spørgsmål vedrørende din ansøgning eller er i tvivl om din profil lever op til jobbets krav, skal du henvende dig til den kontaktperson, der er oplyst i stillingsannoncen.

Samtalen

Efter ansøgningsfristens udløb gennemgår et ansættelsesudvalg bestående af den ansættende leder, en eller flere kommende kollegaer, samt muligvis en væsentlig samarbejdspartner og/eller en tillidsrepræsentant samtlige ansøgninger. Der udvælges typisk 4-6 personer til samtale.

Vi bruger som regel samtalen til at fortælle dig om jobbet og til at høre om dine kvalifikationer, erfaringer og ønsker til jobbet.

 

Beslutningen træffes

Efter alle samtaler er afsluttet, vil ansættelsesudvalget foretage en samlet vurdering af kandidaterne og tage stilling til det videre forløb. Ansættelsesudvalget inviterer i nogle tilfælde enkelte kandidater til en 2. samtale.

Når ansættelsesudvalget har taget en beslutning, udarbejdes der en indstilling, som vores administrerende direktør skal godkende. Når indstillingen er godkendt, vil kandidaterne få en mundtlig tilbagemelding.

Afslag

Bliver du ikke inviteret til samtale, vil du normalt få et skriftligt afslag. Du er altid velkommen til at kontakte den ansættende leder, hvis du ønsker at få uddybet dit afslag. Har du været til samtale, får du så vidt muligt en mundtlig tilbagemelding.