Køligere og efterhånden perioder med regn eller byger

Vejrudsigten for hele landet

Lørdag den 21. april 2018.

Udsigt, der gælder til søndag morgen, udsendt kl. 07.45

I Sønderjylland først på dagen mange steder skyet og tåget vejr. Ellers byder lørdagen på solrigt vejr, men især i den sydlige del af landet kan der i perioder være mere skyet. Temp. op mellem 10 og 16 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere. Vinden bliver svag til frisk fra vest og nordvest. I nat over den sydvestlige del efterhånden mere skyet men tørt vejr, ellers bliver det mest klart vejr. Temp. ned mellem 1 og 5 grader, og vinden aftager til svag til let vestlig senere skiftende vind.


Fredag den 20. april 2018.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 22.45

Oversigt

Et højtryk ved de Britiske Øer bevæger sig mod øst og forventes lørdag aften lige sydvest for Danmark. Herefter fjerner højtrykket sig mod sydøst, og i løbet af søndag presser en front på fra vest, og forventes at have passeret Danmark i løbet af mandag formiddag. I næste uge kommer vi ind i en vestlig strømning med en ustadig og kølig vejrtype.

Søndag:

I den nordlige og østlige del først nogen sol, ellers fra sydvest mest skyet og især i den vestlige del efterhånden stedvis regn. Temp. op mellem 14 og 19 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere. Let til frisk vind fra syd og sydøst. Om natten skyet og regn de fleste steder. Temp. ned mellem 5 og 10 grader og let til frisk sydøstlig vind som drejer til mellem sydvest og vest

Mandag:

Først på dagen regn mange steder, men efterhånden klarer det noget op vestfra med lidt eller nogen sol, men der kommer også enkelte regnbyger, især natten til tirsdag. Dagtemp. op mellem 10 og 15 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere, om natten ned mellem 5 og 8 grader. Vinden bliver hele døgnet let til frisk fra vest og sydvest, til natten stedvis op til hård vind.

Tirsdag:

Spredte byger, men der er også plads til lidt eller måske nogen sol ind i mellem. Temp. op mellem 8 og 13 grader, vinden frisker op og bliver jævn til frisk omkring vest, ved kysterne op til hård vind. Om aften og natten efterhånden tørt og til dels klart, bortset fra lokal tåge, men fra sidst på natten mere skyet over den sydlige del. Temp. ned mellem 4 og 7 grader, vinden aftager langsomt i løbet af natten og bliver svag til jævn fra vest og sydvest, i Nordjylland og på Bornholm endnu op til frisk vind.

Onsdag:

Over den sydlige del skyet og efterhånden regn mange steder, i Nordjylland mest tørt med lidt eller nogen sol. Dagtemp. mellem 8 og 13 grader, og vinden bliver svag til jævn mest mellem sydvest og nordvest. Om natten frisker vinden op og bliver let til frisk omkring vest. Fortsat mest skyet og efterhånden kun lidt regn af og til, med temp. mellem 3 og 7 grader.

Torsdag:

Lidt eller nogen sol, men efterhånden kommer der spredte regnbyger. Dagtemp. mellem 8 og 12 grader, om natten ned omkring 5 grader. Vinden frisker op og bliver let til frisk omkring vest, stedvis op til hård vind.

Fredag og lørdag:

Fortsat blæsende og perioder med regnbyger, samt ingen ændringer i temperaturforholdene.

Usikkerhed

Udsigten er sikker. Det er sikkert, at det bliver ustadigt og køligere i næste uge.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret lørdag d. 21. april 2018 05:30

lørdag søndag mandag tirsdag onsdag i alt
Nordjylland 0 4 1 1 0,1 6
Midt- og Vestjyl. 0 3 1 1 1 6
Østjylland 0 3 1 2 2 8
Syd- og Sønderjyl. 0 3 1 2 6 12
Fyn 0 3 0,5 2 6 12
V/S Sjæl./Loll./Fal. 0 5 0,7 2 5 13
Kbh. og N.Sjælland 0 6 1 3 3 13
Bornholm 0 2 0,3 1 3 6