Våd og blæsende tirsdag

Vejrudsigten for hele landet

Tirsdag den 23. oktober 2018.

Udsigt, der gælder til onsdag morgen, udsendt kl. 07.50

Blæsende med hård vind til hård kuling fra vest og nordvest samt kraftige vindstød, som langs kysterne kan nå op til stormstyrke. Skyet med regn, men i løbet af dagen klarer det op nordfra med mest tørt vejr og lidt eller nogen sol til den nord- og østlige del af landet. Temp. mellem 10 og 13 grader. I aften frisk vind til kuling fra nordvest med kraftige vindstød, som i løbet af natten aftager en smule. Til dels klart vejr, bortset fra lokale byger og temp. ned mellem 3 og 9 grader.


Mandag den 22. oktober 2018.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 23.00

Oversigt

Et lavtryk under uddybning passerer tirsdag nord om Danmark. Lavtrykket giver regn og blæst til hele landet og efterfølges af en kølig, nordlig luftstrøm. Onsdag strømmer en kort overgang lunere luft ind over Danmark fra vest. Fredag bevæger et lavtryksområde med udbredt regn sig ind over Danmark vest. Der igen efterfølges af nord og nordøstlig strømning af kold luft.

Onsdag:

Mest tørt vejr med nogen eller en del sol, på Sjælland kan der dog komme byger først på dagen. I Jylland i løbet af eftermiddagen bliver det efterhånden skyet i de vestlige egne. Temp. op omkring 10 grader. Jævn til hård fra nord og nordvest, ved kysterne stedvis kuling, der langsomt aftager. Om aftenen og natten skyet vestfra og og efterhånden stedvis regn. Temp. ned omkring 10 grader. Vinden bliver let til frisk mest fra vest og nordvest, ved kyster op til hård vind.

Torsdag:

Mest skyet og lidt regn af og til, især i de sydlige egne. I de nordlige egne stedvis lidt sol. Dagtemp. omkring 10 grader. Jævn til hård vind fra vest og nordvest. Om aftenen mest tørt og stedvis klart, men sidst på natten skyer og regn fra vest. Temp. ned mellem 6 og 10 grader, og aftagende svag til jævn vind fra vest og sydvest.

Fredag:

Skyet vejr med regn af og til, senere nogen opklaring vestfra dog med byger. Temp. mellem 10 og 13 grader. Jævn til hård vind fra sydvest, der drejer til vest og aftager. Om natten mest skyet og stedvis regn eller byger og temp. ned mellem 3 og 8 grader, lokalt koldere. Svag til frisk vind omkring vest. På Bornholm jævn til hård vind omkring sydvest.

Lørdag:

Lidt eller nogen sol og kun enkelte byger. Svag til frisk vind mellem nordvest og nordøst, i de østligste egne stedvis op til hård vind. Dagtemp. mellem 5 og 9 grader og om natten mellem frysepunktet og 5 grader, lokalt nattefrost.

Søndag:

Lidt eller nogen sol og enkelte byger. Temp. omkring 5 grader. Let til frisk vind fra nordøst, ved kysterne stedvis op til hård vind. I nattetimerene i de sydøstligste egne skyer og måske regn fra sydøst. Tiltagende jævn til hård vind fra nordøst og øst ved kysterene stedvis op til kuling. Temp. ned mellem frysepunktet og 5 grader, varmest mod sydøst.

Mandag og tirsdag:

Ustadigt og igen lidt lunere.

Usikkerhed

Vejrudviklingen er ret sikker frem til weekenden, hvor vejrudviklingen er noget usikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret tirsdag d. 23. oktober 2018 05:30

tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag i alt
Nordjylland 0,3 0,4 2 2 0,1 5
Midt- og Vestjyl. 0,5 0,9 3 2 0 6
Østjylland 1 0,4 1 1 0 3
Syd- og Sønderjyl. 2 0,7 3 2 0,1 8
Fyn 1 0,4 1 2 0 4
V/S Sjæl./Loll./Fal. 1 1 0,9 3 0 6
Kbh. og N.Sjælland 2 0,9 0,7 2 0,1 6
Bornholm 4 0,9 0,8 5 0,2 11