Efter sommerlig weekend, ustadigere

Vejrudsigten for hele landet

Torsdag den 25. maj 2017.

Udsigt, der gælder til fredag aften, udsendt kl. 13.30

Resten af dagen solrigt vejr i hele landet, i aften og i nat fortsat tørt og mange steder klart vejr, men i løbet af natten mulighed for havgus ved Vestkysten. Temp. ned mellem 8 og 12 grader og vinden aftager til svag til jævn mest omkring nordvest. Først på fredagen risiko for havgus ved Vestkysten, ellers tørt og efterhånden en del sol de fleste steder. Dagtemp. op mellem 18 og 23 grader, lidt køligere ved kyster med pålandsvind og vinden bliver svag til jævn omkring nordvest.


Torsdag den 25. maj 2017.
Syvdøgnsudsigt, udsendt kl. 11.15

Oversigt

Et højtryk over den sydlige del af Nordsøen bevæger sig langsomt mod øst og forventes lørdag at ligge øst for landet. Derefter bevæger højtrykket sig mod sydøst, og fronter begynder at nærme sig landet fra sydvest. I løbet af søndagen passerer en koldfront landet fra vest, og dette ser ud til at blive starten på en periode med vekslende og ustadigt vejr.

Fredag:

Ved Vestkysten risiko for havgus først på dagen, ellers tørt og solrigt. Temp. op mellem 18 og 23 grader, lidt køligere ved kyster med pålandsvind. Om aftenen og natten tørt og mest klart vejr og temp. ned mellem 8 og 13 grader. Hele døgnet svag til jævn nordvestlig, til natten skiftende vind.

Lørdag:

Varmt og solrigt vejr, med temp. op mellem . Temp. op mellem 23 og 27 grader, ved kyster og på Bornholm lidt køligere, og vinden bliver svag til jævn mest mellem syd og vest. Om natten efterhånden mere skyet vejr i den vestlige del, ellers mest klart vejr. Temp. ned mellem 12 og 16 grader, og vinden frisker op i løbet af natten og bliver let til frisk omkring syd.

Søndag:

Først på dagen nogen eller en del sol i de østlige egne, ellers fra vest mere skyet og en overgang lidt regn mange steder. Sidst på dagen klarer det noget op med lidt eller nogen sol i de vestlige egne. Temp. op mellem 18 og 23 grader, i de østlige egne op omkring 25 grader. Vinden bliver let til frisk omkring syd, i Nordjylland op til hård vind, der drejer til sydvest og vest. Om aftenen klarer det op en overgang, men i løbet af natten efterhånden fra nordvest skyet mange steder men tørt. Temp. ned omkring 10 grader og vinden aftager i løbet af natten til svag til jævn omkring vest.

Mandag:

Først på dagen måske lidt eller nogen i de sydøstlige egne og på Bornholm, ellers mest skyet og i løbet af dagen især i de sydlige egne stedvis regn eller byger. Temp. op mellem 15 og 20 grader, køligst mod nordvest. Til natten efterhånden mest tørt og stedvis klart vejr, med temp. ned mellem 8 og 13 grader. Hele døgnet let til frisk fra vest og nordvest, i Nordjylland stedvis op til hård vind.

Tirsdag:

Lidt eller nogen sol, men i løbet af dagen enkelte byger hist og her, især mod vest. Temp. op mellem 15 og 20 grader, lavest temp. mod nordvest. Om natten efterhånden tørt og til dels klart vejr og temp. ned mellem 5 og 10 grader. Hele døgnet let til frisk vind mest omkring nordvest.

Onsdag og torsdag:

Stort set uændrede temp., men efterhånden mere ustabilt.

Usikkerhed

Udsigten er sikker i weekenden, men herefter bliver vejrudviklingen noget usikker.


Forventede nedbørmængder i mm, der skal opfattes som et omtrentligt gennemsnit for de enkelte landsdele.

Opdateret torsdag d. 25. maj 2017 11:30

torsdag fredag lørdag søndag mandag i alt
Nordjylland 0 0 0 3 0,2 3
Midt- og Vestjyl. 0 0 0 3 0,5 4
Østjylland 0 0 0 3 1 4
Syd- og Sønderjyl. 0 0 0 2 3 5
Fyn 0 0 0 0,1 2 2
V/S Sjæl./Loll./Fal. 0 0 0 0,1 2 2
Kbh. og N.Sjælland 0 0 0 0,9 2 3
Bornholm 0 0 0 0 8 8